کاهش مصرف برق داکت اسپلیت



۴.۷/۵ - (۱۵ امتیاز)

داکت اسپلیت ها یکی از تکنولوژی های جدید در زمینه تاسیسات ساختمانی هستند که به منظور کاهش مصرف انرژی و افزایش بازدهی استفاده می شوند. موضوع مهمی که در مورد داکت اسپلیت ها باید در نظر گرفته شود هزینه کم انها و مصرف برق داکت اسپلیت نسبت به سیستم های سرمایشی و گرمایشی دیگر است.

فواید داکت اسپلیت

کاهش مصرف برق سیستم با در نظر گرفتن قیمت ارزان و ارزان بودن تعمیرات و نگهداری و درنهایت عملکرد آسان و طول عمر مناسب از جمله مزیت ها داکت اسپلیت است که موجب افزایش فروش داکت اسپلیت در سال های اخیر شده است. داکت اسپلیت ها در واقع نوعی کولر گازی هستند که قسمت های درونی آن ها در درون سقف کاذب پیاده سازی شده و هیچ گونه نمای خارجی ندارند که با توجه به بالا بودن سطح ایستایی آن ها احتمال تهویه فضا هایی با متراژ بالا را نسبت به موارد مشابه خود دارا می باشند.

مصرف اصلی سیستم مربوط به کمپرسور داکت اسپلیت می گردد. اگر این کمپرسور از نول روتاری باشد به دلیل مصرف بالا می توان آن را به دو نوع اینورتر و دور ثابت تقسیم بندی نمود. برای نمونه یک کولر گازی ۲۴ هزار ۱۳ آمپر مصرف سیستم  را  دارد که ظرفیت با این دستگاه ۱۳ آمپر مصرف دستگاه می شود.

در حقیقت در گام نخست کار تهویه به وسیله داکت اسپلیت با کم کردن قدرت سیستم تهویه انتخابی سبب کم شدن مصرف انرژی و مصرف برق سیستم به دلیل کوچک تر شدن سایز دستگاه شده و در گام دوم کم شدن یونیت های خارجی و در نهایت کاهش استارت ناشی از آن موجب کم شدن سیستم می شود.

کاهش مصرف داکت اسپلیت

میزان مصرف انواع داکت اسپلیت

برای نمونه برای یک منزل دو خوابه در تهران در حدود ۱۰۰ متر باید دو دستگاه ۹۰۰۰ برای اتاق ها و یک دستگاه ۲۴۰۰۰  هم در سالن در نظر بگیریم. این مسئله در حالی می باشد که اگر یک سیستم داکت اسپلیت ۳۶۰۰۰ در این خانه در نصب کنیم به علت هم پوشانی فضای کمتری از سرمایش نیاز دارد و در نهایت مصرف برق نیز کمتر می شود.

از جنبه درجه بندی میزان مصرف داکت اسپلیت و میزان مصرف , داکت اسپلیت های موتور اسکرال درجه A , داکت اسپلیت های موتور روتاری اینورتر درجه B و داکت اسپلیت های موتور روتاری غیر اینورتر درجه  C را به خود اختصاص می دهند. علت اینکه دسته اول کمتر برق مصرف می کنند ان است که از لحاظ مشخصات فنی و بازده بسیار با یک دیگر فرق می کنند. البته اینور تر ها یک کمپرسور دارند که با تغییر دور موجب کاهش ظرفیت و درنتیجه کاهش میزان مصرف برق می شوند یعنی ظرفیت کم شده و بازده تغییری نمی کند. به دلیل آنکه کمپرسور های اینورتر نیز اغلب در پیک مصرف جهت تامین سرمایش هستند ، عملا در بسیاری از ساعات با حالت غیر اینوتر تفاوتی ندارند.

خرید داکت اسپلیت های اینورتر یکی از راه های موثر برای کاهش هزینه های الکتریسیته شماست.

روش محاسبه مصرف برق داکت اسپلیت

در آغاز باید فضایی که مورد سرمایش و گرمایش دستگاه قرار می گیرد را در نظر بگیرید و مطابق با شرایط جوی و نیز خود ساختمان میزان دقیق بار سرمایشی و گرمایشی را به دست می اوریم و یا تقریبی ان را تخمین می زنیم. پس از تعیین ظرفیت سیستم مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

از اخرین قبض برقتان قیمت هر کیلووات ساعت را بدست اورید. سپس از دفترچه دستگاه میزان حداکثر توان را بر کیلو وات پیدا کنید. قیمت هر کیلو وات ساعت را در میزان حد اکثر توان دستگاه ضرب کنید و عددی که به دست می اید هزینه یک ساعت کار با توان حداکثری دستگاه است و اکنون میتوانید با دانستن اینکه روزانه چند ساعت و چند درصد توان را به کار می برید می توانید هزینه یک ماهتان را حساب کنید.

مثال

اگر از سیستمی با ظرفیت ۴ تن تبرید استفاده می کنید که توان ماکزیمومش ۴/۷۳ کیلو وات است و با توجه به پله ای بودن هزینه برق اگر دستگاه روزانه ۸ ساعت و میانگین توان ۵۰ درصد کار کند هزینه ش در یک ماه از به این شیوه محاسبه خواهد شد.

قیمت ۰ تا ۱۰۰ = ۴۵ * ۱۰۰ = ۴۵۰۰

قیمت ۱۰۰ تا ۲۰۰ = ۵۲۰۰

قیمت ۲۰۰ تا ۳۰۰ = ۱۱۲۰۰

قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ = ۲۰۲۰۰

قیمت ۴۰۰ تا ۵۰۰ = ۲۳۲۰۰

قیمت ۵۰۰ تا ۵۶۴ = ۱۸۶۸۸

مجموع هزینه در هر ماه = ۴۵۰۰+۵۲۰۰+۱۱۲۰۰+۲۰۲۰۰+…=۸۲۹۸۸

توجه کنید که ساعت های کاری ۸ ساعت در نظر گرفته شده اند

مصرف برق اسپلیت کانالی در زمستان

قیمت محاسبه شده در بالا در حالت سرمایش دستگاه بود. برای محاسبه آن در حالت گرمایشی دو حالت می تواند اتفاق بیوفتد.

در حالت نخست با تغییر چرخه کاری دستگاه به وسیله یک سوپاپ حالت سرمایشی به گرمایشی مبدل خواهد شد مثلا یک سیستم با توان ۵/۲ کیلو وات میزان مصرفش ۱۰۱۰۰۰ تومان خواهد شد

در حالت بعدی عوض استفاده از انرژی الکتریکی و کمپرسور سیکل تبرید برای ایجاد گرمایش از کویل اب گرم استفاده می شود و میزان مصرف برق به اندازه فن یونیت داخلی خواهد بود.

نا گفته نماند که میزان ظرفیت داکت اسپلیت بر قیمت داکت اسپلیت تاثیر گزار است.

7 دیدگاه در “کاهش مصرف برق داکت اسپلیت

  • تیر ۲۳, ۱۳۹۸ at ۵:۴۲ ب٫ظ
    Permalink

    سلام
    آیا امکان تبدیل داکت اسپلیت غیر اینورتر به اینورتر هست؟

    Reply
    • مرداد ۱, ۱۳۹۸ at ۱:۴۴ ب٫ظ
      Permalink

      با سلام . بله این امکان وجود داره اما با هزینه های زیاد. اگر کسی با هزینه کم این قول رو به شما داد تقلبی در کار هست.

      Reply
  • شهریور ۱۰, ۱۳۹۸ at ۹:۰۴ ق٫ظ
    Permalink

    سلام من یک دستگاه داکت اسپلیت برای واحد مسکونی خود که حدود ۱۷۰ متر می باشد نصب کردم بشدت پشیمان هستم چون هزینه های برق مصرفی آن وحشتناک است مثلا برای دوره ۶۵ روزه تابستان امسال ۹۸برق من ۱۱/۰۰۰/۰۰۰ ریال آمده واقعا نمی دانم چکار باید بکنم. اگر برایم مقدور بود کل سیستم را جمعمی کردم و همان کولر آبی را می گذاشتم ،خواهشا اگر راهکاری به نظرتون می رسه برای حل این مشکل بفرمایید

    Reply
    • شهریور ۲۸, ۱۳۹۸ at ۱۲:۲۸ ب٫ظ
      Permalink

      نصب یک عدد داکت اسپلیت با ظرفیت بالا برای این متراژ بدترین نتیجه را به دنبال خواهد داشت. پارامتر هایی نظیر زیر سازی و مشخصات فنی دستگاه نیز موثر است. احتمالا با اصلاح سیستم و آموزش مصرف صحیح تا ۶۰ درصد هزینه ها کاهش می یابد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید. ۰۲۱۹۱۰۲۹۱۲۹

      Reply
  • مرداد ۲۰, ۱۳۹۹ at ۸:۴۷ ق٫ظ
    Permalink

    سلام میشه لطفاً راهنمایی کنید که چه زمانی و با چه درجه ای از دما داگت رو روشن کنیم در تابستان تا مصرف برقمان کم شود کلا در مورد طریقه مصرف صحیح داگت با هزینه کم برق راهنمایی بفرمایید

    Reply
    • مرداد ۲۱, ۱۳۹۹ at ۵:۰۳ ب٫ظ
      Permalink

      سلام. نکته ی مهم نوع دستگاه شماست.اگر ظرفیت متناسب با متراژ انتخاب شود ، دستگاه دارای موتور اسکرال یا اینورتر واقعی باشد ، پرده ی مناسب ، شستشوی فیلتر ، سایه بان برای موتور بیردنی ، تنظیم گاز ، تنظین درجه بالای ۲۳ درجه با احتساب خطای کنترل و … نتیجه ی مطلوبی دارد

      Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *