تهویه مطبوع



۴.۵/۵ - (۲ امتیاز)

در گذشته راهکارهای بسیاری برای خنک کردن یا گرم کردن محیط وجود داشته که در حال حاضر ما برای ایجاد یک فضای مطبوع می توانیم از کولرهای گازی ، کولر های آبی و یا سیستم های تهویه مطبوع استفاده می کنیم.  در این بخش میخواهیم به بررسی و معرفی سیستم های تهویه بپردازیم که یکی از استانداردترین روش های بهبود هوای محیط است. با ما همراه باشید.

تهویه مطبوع چیست

Air conditioning یکی از راهکارهای بهبود  هوای محیط می باشد. شما می توانید برای ایجاد یک هوای مطلوب در محیط های صنعتی اداری و یا غیره از سیستم های تهویه مطبوع استفاده کنید. این سیستم ها قادر هستند که هوای محیط را به صورت اتوماتیک ثابت نگه دارند و همانطور که از نام آن مشخص است  هوای ایجاد شده کاملا مطلوب و عالی میباشد

این در حالی است که در بسیاری موارد استفاده از کولرهای گازی هوا در برخی نقاط اتاق خیلی سرد و یا در برخی نقاط دیگر خیلی گرم می شود و یا افراد مسن یا حساس در زمان استفاده از کولرهای گازی دچار استخوان درد یا کمر درد شوند. در صورتی در سیستم های تهویه مطبوع چه مشکلی رخ نمی دهد.

انواع سیستم های تهویه مطبوع

اگر بخواهیم سیستم های تهویه را دسته بندی کنیم آن ها را به سه دسته اصلی که هر کدام زیر مجموعه خودش را دارید تقسیم می کنیم.

سیستم های مرکزی مجزا و ترکیبی سه دسته اصلی به شمار می روند

  • چیلر و فن کویل ها دو نوع از رایج ترین سیستم های مرکزی هستند
  • کولر های آبی و گازی یا اسپلیت های دیواری و رادیاتور ها هم از سیستم های مجزا به حساب می آیند
  • در آخر موتور خانه گرمایشی مرکزی به همراه رادیاتور ها کویل های آب گرم و داکت اسپلیت از سیستم های ترکیبی به شمار می روند.

این سیستم ها را می توان از طریق نوع انرزی مصرفی نیز دسته بندی کرد.

  • سیستم های تمام براقی ( چیلر های تراکمی و داکت اسپلیت، وی آر اف ها )
  • سیستم های ترکیبی گاز و برق مثل چیلر های جذبی و جی اچ پی و یا پمپ های حرارتی

از جنبه شیوه خنک سازی کندانسور هم می توان سیستم های تهویه مطبوع یا تبریدی را به دو گروه تقسیم بندی کرد :

  • اب خنک مثل چیلر جذبی و یا  تراکمی  که به برج خنک کننده احتیاج دارند.
  • هواخنک مثل چیلر های تراکمی هوا خنک داکت اسپلیت و وی آر اف و جی اچ پی

انواع سیال سیستم تهویه

دیگر روش دسته بندی این سیستم ها از نظر سیالی است که برای تهویه به کار برده می شود.

  • سیستم های آبی که سیال آن ها آب بوده و به وسیله چیلر یا بویلر دیگ کار می کنند و با پمپ های مختلف به واحد های تقسیم فرستاده می شود.
  • سیستم های مبرد دار که در اوپراتور به کمک مبرد هوا را خنک می کنند و به وسیله هوا دما رطوبت کیفیت و فشار داخل را تنظیم می کنند. داکت اسپلیت ها از رایج ترین نمونه های این نوع سیستم ها شمرده می شوند.

از نظر نوع انتقال سیال انتقال حرارت

  • سیستم هایی که زا لوله های گالوانیزه یا چند لایه سیال را انتقال میدهند.
  • به وسیله کانال هوا و یا با بهره گیری از ایر واشر

تعریف یک سیستم کاندیشنر

هوارسانی دلپذیر،  در هر شاخه از مهندسی مکانیک می باشد. سیستم ها باید با توجه به شرایط ساختمان و فضای محیط تهیه و نصب کرد همچنین این دستگاه ها نیازمند بررسی و کنترل منظم دارد.  جهت انتخاب دستگاه و و مشخصات فنی آن مانند بار دستگاه باید به شرایط محیط و پیک بار توجه شود.

تخمین بار این دستگاه های را می بایست با محاسبات دقیق انجام داد. دستگاه های تهویه معمولا عمل سرمایش، گرمایش، رطوبت زنی، تصویه هوا و رطوبت زدایی را انجام میدهند

سیستم گرمایشی

این مدل سیستم ها تنوع بالایی دارند مثلا کوره ها یکی از کاربردی ترین آن ها هستند که مواد یا ماده ای به خصوص در آن سوزانده می شود و حرارت به وسیله کانال هایی منتقل می شود. بویلر و دیگ های بخار هم در این سیستم ها بسیار رایجند رد این دیگ ها آب گرم شده و از طریق لوله ها منتقل می شود

یکی از جدیدترین سیستم های گرمایشی سیستم گرمایش از کف نام دارد به این صورت که زیر کف کاذب هر واحدی مجموعه از پایپ ها و لوله ها رد شده اند که از میان آن ها سیال جریان پیدا می کند و باعث گرم شدن کف منزل می شود. این نوع سیستم ها را می توان در انواع مکان نصب کرد اما باید دقت کرد که اگر واحد مورد نظر کفپوش چوبی دارد آن جوب خاص تحمل حرارت تولید شده توسط لوله ها را دارد و یا خیر.

نحوه کارکرد سیستم های تهویه  مطبوع

نحوه کارکرد سیستم های تهویه  مطبوع

این تصویر به خوبی شیوه کارکرد این دستگاه ها را نشان می دهد. تقریبا در تمام این سیستم ها قطعه ای وجود دارد که تعیین می کند شرایط جوی داخل محیط نیاز به گرما دارد و یا سرما و سپس دستور لازم را صادر می کند. کاملا واضح است که هوا از بیرون وارد سیستم شده و پس از سرد و یا گرم شدن به طرق مختلف وارد محیط می شود. در ضمن یک خروجی در محیط تعبیه می شود که پس از ورود هوای تازه هوای قدیمی تر از طریق آن خروجی خارج شود.

    مشاوره رایگان


    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *